گروه سنی: بزرگسال نویسنده: ویلیام ایندیک مترجم: محمد گذرآبادی نوبت چاپ: سوم- 1399 شابک: 9789643635022 مشخصات: 222 صفحه، قطع خشتی بزرگ، کاغذ تحریر، جلد شمیز
جذابیت ذاتی سینما، بهعنوان رسانهای بزرگتر از زندگی در دو سطح دیداری و شنیداری، باعث شده نیزوی روانشناختی بینهایت قدرتمندی داشته باشد. بینندگان به معنای واقعی کلمه جذب فیلم میشوند و چنان پیوند عاطفی محکمی با شخصیتها و پیرنگ داستان برقرار میکنند که توهات روی پرده با حیات روانی آنها گره میخورد.
فیلمها تا اعماق ذهن ناخودآگاه بینندگان نفوذ میکنند و بر تفکر و احساس آنها درباره خودشان و دنبای اطرافشان تأثیر میگذارند. رویکرد روانکاوانه به درک و آفرینش تصاویر، شخصیتها و داستانهای سینمایی سرمایه بینهایت باارزشی برای فیلمسازان و فیلمنامهنویسان است. بینندگان نمیدانند وقتی یک فیلم ترسهای اولیه، اضطرابهای دوران کودکی، مسائل ناخودآگاه و تمایلات واپسراندۀ آنها را فعال میسازد چه دستکاری ظریفی در آنها میکند. با این حال وقتی فیلم تماشا میکنند به شدت برانگیخته میشوند زیرا با شخصیتها و تصاویر روی پرده به لحاظ عاطفی و روانی پیوند یافتهاند. فیلمسازان و فیلمنامهنویسان، با اگاهی از عملکردهای درونی ذهن بشر، در حرفه خود به مهارت و عمق بیشتری میرسند و فیلمهای قویتر و بامعناتری میسازند.
برخی مباحث این کتاب به شرح زیر است:
زیگموند فروید (عقده ادیپ، کشمکش روانرنجورانه، مراحل روانی - جنسی، مکانیسمهای دفاعی ایگو، کار رویا)