نویسنده: ایرج زینالزاده |
گروه سنی: بزرگسال |
شابک: 8-566-488-964-978 |
نوبت چاپ: اول- 1396 |
مشخصات: قطع رقعی، جلد شمیز، 90صفحه |
|
(درمورد مالکیت فکری، معنوی، برند، حق اختراع، خلاقیت، نوآوری، طرحهای صنعتی،
نمایندگی فروش کالای خارجی، تأسیس شعب شرکتهای خارجی، سرقفلی و حق لیسانس)
حقوق و موافقت بینالمللی به منظور حمایت از حقوق مالکیت فکری و معنوی برند و طرحهای صنعتی افراد در فعالیتهای بینالمللی، اقتصادی است.
افراد برای حمایت حقوقی، مالکیت فکری (برند و اختراع)، در سطح بینالمللی باید ثبت بینالمللی (در مادرید) نمایند. و برای حمایت حقوق مالکیت فکری در سطح ملی، به اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی مراجعه نمایند. با وجود اقدامات انجام گرفته رتبه ایران در ثبت مالکیت معنوی در رتبه (89) در سطح بینالمللی قرار دارد.
(SOURCE-DOING BUSINESS REPORT)
میزان ورود سرمایه خارجی که برای افزایش اشتغال ضروری میباشد بستگی به سطح حمایت از حقوق مالکیت معنوی دارد.عدم حمایت از حقوق مالکیت فکری در یک کشور منجر به ناامنی محیط کسب و کار میشود و در این شرایط، سرمایهگذاران خارجی از ترس کپی شدن نوآوری و تکنولوژی مورد استفاده و ا نتشار اطلاعات مربوط به آن از انتقال تکنولوژی جدید به کشوری که حمایت ضعیف از مالکیت معنوی دارند جلوگیری مینمایند.
منطقی و ضروری است که فردی که کار و تلاش خود را صرف خلاقیت فکری (اختراع و طرحهای صنعتی) میکند، انتظار دارد از نتیجه فعالیت خود، سود ببرد.
حفاظت از داراییهای فکری مشوق، تلاشهای انجام شده در این زمینه است و موجب رشد صنایع و سطح اشتغال میشود.
این مجموعه بهمنظور افزایش اطلاعرسانی از مالکیت فکری تألیف شده و مطالعه آن را به دانشجویان رشته اقتصاد، بازرگانی، برنامهریزان اقتصادی توصیه میشود.